SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Forshaga IF
FOTBOLL
A-LAG

Inför herrlagets seriepremiär
2023-04-14 14:52

Försnack med Ola

Äntligen dags! I morgon lördag är det seriepremiär för herrlaget borta mot IK Arvika.

 

Inför matchen ställde vi några korta frågor till Ola: 

 

Vad är känslan inför premiären?


En seriepremiär är alltid en mix av glädje, motivation och osäkerhet och den här är som alla andra. Men mer än någonting ska det bli skönt att lämna försäsongen; härifrån har vi någonting att fotbollsmässigt se fram emot nästan varje helg fram till oktober!

 

En kort summering av träningsmatcherna?


Vin och vatten. Helt ok resultatmässigt och spelmässigt har vi haft flera fina perioder i matcher där vi dominerat/tillåtits dominera bollinnehavet vilket gett oss utrymme att utveckla flera detaljer från fjolåret. Naturligtvis finns där mindre smickrande perioder men det jag är mest nöjd med kollektivt är att vi har haft en hygglig lägstanivå i vårt spel. 

Forshaga nämns som en av förhandsfavoriterna, hur ser du på det?


Det är hedrande att nämnas i de sammanhangen men kanske inte förvånande då många baserar sina tips utifrån fjolåret. 2022 var ett bra år men det är över och vi får ingenting gratis för det. “Bollen är rund” sa Jan-Henrik Larsson på upptaktsträffen och det finns hundratals variabler som påverkar utgången av ett lags säsong.
För att inte tala om elva andra fina gäng i den här serien där inte minst IFK Kristinehamn ser om ruskigt starka ut. Vi får försöka fokusera på det vi kan påverka. Ödmjukhet och hårt arbete ledde vägen 2022 och behöver fortsätta leda oss fram under 2023.

Vi kan vinna eller förlora fotbollsmatcher men viktigast 2023 är att bibehålla den trivsel, gemenskap och glädje som det här gänget innebär. Vilket görs lite lättare om man vinner fotbollsmatcher.  

Arvika borta i premiären?


En premiär är alltid tuff och att den är borta mot ett fint lag som IK Arvika gör den ännu tuffare. Ett ungdomligt och tekniskt skickligt fotbollslag som under ny tränare radat upp fina insatser under försäsongen. Arvika är ett lag som är lätt att tycka om men svårt att besegra. Vi ska göra ett bra försök, så som jag räknar med att vi ska fortsätta göra i de resterande 21 matcherna efter det.

 

Tack Ola och lycka till i morgon!

 
PLANTIDER KONSTGRÄS
DRIVE IN BILBINGO
50/50 Lotten
DRAGNINGAR 2024
29:e februari
1:a april
28:e april
31:a maj
30:e juni
28:e juli
31:a augusti
30:e september
27:e oktober
30:e november
30:e december
Forshagamässan
Guldpartner